Текамин Макс

Печат
Тор с анти-стрес и стимулиращо действие
Продажна цена 50,00 лв
Отстъпка
Цена / л:10,00 лв
Описание
Третирането се извършва при достатъчно развита листна маса на растенията. Съвместим е с повечето от използваните в практиката препарати за растителна защита. Не се препоръчва смесването му със сяра.
При съвместно прилагане с други препарати е желателно да се направи предварително тест за смесимост. Подходящ и за почвено приложение.
Текамин Макс е естествена биологична храна, която стимулира и активира естествените процеси на метаболизма, протичащи в растенията.
Произведен от суровина с растителен произход, препаратът Текамин Макс осигурява бързото и балансирано хранене на растенията.
Повишеното съдържание на свободни L - аминокиселини, които се явяват основен материал за биосинтеза на белтъчините и ферментните системи на растенията, способстват подобряването на процесите на вегетативен растеж, цъфтежа, образуването на завръзи и формирането на реколтата.
Влизащите в състава на продукта полизахариди служат като бързоусвояем източник на достъпна енергия за нуждите на растенията.
Съдържащите се вещества, поддържат водно-йонния баланс в клетките на растенията, ето защо препаратът най- вече се препоръчва за преодоляване на последствията от стреса върху културите, предизвикан от суша, високи температури, засоленост на почвата и действие на хербициди.
Начин на употреба:
Предназначен за приложение във всички схеми на торене, използвайте чрез директно поливане, капково напояване или листно подхранване.
Почвено приложение:
Прилагайте 1,5 - 4,0 л/дка разпределени по време на вегетацията, така че да се стимулира кореновата система. Добре е да се направят 4-8 подхранвания, всяко с доза 300 - 500 мл/дка.
Листно приложение:
0,15-0,30% (150-300 мл/100л вода). Смесим с всички продукти за растителна защита.
ТЕКАМИН МАКС в комбинация с продукти за растителна защита увеличава устойчивостта на продукцията при транспортиране. В тези случаи, прилагайте в доза 0,05%.
Предимства:
Активизира растежа и развитието на културите;
Способства за възстановяването на растенията след стресови ситуации - измръзване, градушки, хербициден ефект, фитотоксичност;
Осигурява транспортирането в растенията на минерални хранителни вещества, втовачислои намикроелементи;
Повишава усвояването на използваните пестициди;
Увеличава продуктивността на растенията и повишава добива;
Подобрява качеството на продукцията.
Гарантирано съдържание:
Аминокиселини 14,4 % 184 гр/л
Свободни аминокиселини “L” 12,0% 153 гр/л
Органични в-ва 60,0 % 764 гр/л
Азот (N) общ 7,0 % 89 гр/л
pH 6,6  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!