Домати Афен F1 500сем

Печат
Продажна цена 68,40 лв
Отстъпка
Цена / кг:
Описание

Характерно за този сорт ранен домат е, че той притежава типичния за розовите домати балансиран, мек, много приятен вкус и невероятен доматен ароматен.

Плодовете на домата за оранжерии Афен F1 са сравнително едри (250 - 300 гр.), кръгли с перфектен търговски вид, твърди и не се напукват при транспортиране. Тези му качества го правят изключително подходящ за производители на ранни домати, които се занимават с износ на зеленчуци за Гърция, Турция, Германия, Италия и др. страни в Европа и извън Европейския съюз.

От семената израстват растения, които притежават така наречения отворен хабитус. Това означава, че може да отглеждате от 6 до 8 китки с по 4 - 5 домата, като доматите не губят своите едри размери и форма.

Едно от основните предимства на тези сортови семена на ранни домати е, че от тях израстват растения, които са  устойчиви на едни от най-често срещаните болести по домата. Всеки производител знае, че при оранжерийно производство гъбните заболявания са едни от най-честите и те сериозно намаляват добива. Афен F1 е устойчив на фузариум (F 1 и 2), нематода (N), той е един от малкото хибриди устойчиви на жълта къдравост по листата на домата (TYLCV), вертицилум (V).

Сеитбена норма 2500 - 2700 бр. растения се отглеждат на дка.
Време на засяване за разсад Засейте сортовите семена на ранният домат Афен F1 още в периода 5 януари 15 февруари.
Време за пикиране Може да засадите готовия разсад в стъклени или полиетиленови оранжерии в периода 25 март - 20 Април.
Разстояние едно от друго 80 - 120 см м/у редовете и 35 – 45 см едно от друго в ред. Като на един декар оранжерийна площ може да отгледате до 2700 бр. растения.
Период на плодоносене Периода на плодоносене варира според периода, в който се засяват доматите. Обикновено Юни - Юли.
Вид отглеждане Доматите Афен F1 се отглеждат в редове, колово на закрито в оранжерии и парници. Могат да се отглеждат и на открито, както и по-рядко в по-големи пластмасови или керамични саксии.
Добив -

 

Плодове Средно едър плод с тегло около 250 - 300 гр. Изключително вкусен с характерните черти на розовите домати - мек, балансиран вкус, приятен наситен доматен аромат. Плода е кръгъл, с розов цвят, не се напуква при транспорт, запазва дълго перфектен търговски вид.
Our website is protected by DMC Firewall!