Домати Амати F1 100сем

Печат
Продажна цена 17,00 лв
Отстъпка
Цена / кг:
Описание

Характерно за този хибриден сорт домати е, че те са устойчиви на болести като тютюнево мозаечен вирус (Tm), вертицилум (V), нематода (N), фузариум (F1,2) и листна плесен (St). Поради тази причина доматите се предпочитат от различни видове зелмеделски производители, занимаващи се с внос, износ, търговия и дистрибуция на домати и различни видове зеленчуци.

Доматите Амати са със средно едър плод (тегло на един домат е около 180 – 220 гр.), много приятни на вкус, кръгли и ярко червени на цвят. Подходящи са за консумация в сурово състояние и за преработка. От Амати може да приготвите вкусна лютеница, доматено пюре, доматени сокове, кетчуп, различни видове консерви и др.

Този сорт домати е подходящ за отглеждане, както в оранжерии, така и на открито. Амати е индетерминантен хибрид (високорастящ), който има отворен хабитус и поради това има възможност за дълъг период на плодоносене

Сеитбена норма Засейте по едно семе в саксии за разсад.
Време на засяване за разсад Тези хибридни сортови семена се засяват от 15 Януари до 25 Февруари.
Време за пикиране на открито Разсад от домати Амати засадете от 25 Март до 20 Април.
Разстояние едно от друго 80 - 120 см м/у редовете и 40 – 50 см едно от друго в ред.
Период на плодоносене -
Вид отглеждане Този сорт е подходящ за редово колово отглеждане в оранжерии и на открито.
Добив -

 

Плодове Плодовете на Амати са средно едри с червен цвят, кръгли с приятен аромат и вкус. Средното тегло на един домат е около 180 – 220 гр.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!