Мевалон

Печат
Фунгицид срещу сиво гниене
Няма избрано изображение
Продажна цена 47,50 лв
Отстъпка
Цена / л:47,50 лв
Описание

Нов широкоспектърен фунгицид срещу сиво гниене при лозята

Активни вещества: Гераниол, евгенол и тимол

Формулация: суспензия капсули

Производител: KNE CERTIS

Карантинен срок: 3 дни за винени и 7 дни за десертни сортове лозя

Мевалон е нов системен широкоспектърен фунгицид, предназначен за борба срещу сиво гниене (Botryotinia fuckeliana/ Botrytis cinerea) при винени и десертни сортове лози.

Препаратът е формулиран с иновативна формулация – суспензия капсули и представлява комбинация от три активни вещества:

  • Гераниол е общоприетото наименование на (Е) 3,7-диметил-2,6-октадиен-1-ол (IUPAC). Той е ацикличен монотерпен алкохол и представлява течност без цвят, със сладък мирис на роза. Съдържа се в различни етерични масла.
  • Евгенол е общоприетото наименование на 4-алил-2-метоксифенол (IUPAC). Евгенолът е представител на фенилпропаноидите, които са клас органични съединения с растителен произход и се извлича от някои етерични масла.
  • Тимол е общоприетото наименование на 5-метил-2-пропан-2-ил-фенол (IUPAC). Тимолът е естествен монотерпен фенол. Екстрахира се от различни видове растения и представлява бяло кристално вещество с приятен аромат.Мевалон може да се използва за превантивно или лечебно третиране срещу сиво гниене. За превантивен контрол, третирането трябва да се проведе преди признаци на заразяване. При извършването на лечебните третирания трябва да се наблюдава растежа на мицела и активното спорообразуване по плодовете след началото на зреене. В идеалния случай, те трябва да се извършват превантивно за оптимални резултати. В типичния случай, сивото гниене се овладява с провеждането на четири листни третирания по време на вегетацията на лозите, които се извършват във фазите на растеж между „край на цъфтежа“ и „прошарване на зърната“.
   

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!